(lånad bild-hann äta upp soppan innan jag kom ihåg att fotografera den...!)
En riktigt god och härlig soppa som passar bra att äta en grå och ruggig höstdag som den här! Lätt att göra är den också, bra eller hur?2 morötter
1gul lök
400 g nötfärs
1 msk örtagårdskrydda
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
2 brk hela körsbärstomater
2 hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
3 msk tomatpuré
½ msk socker
2 dl gröna ärter
2 dl gammaldags idealmakaroner
1 dl persilja
Bland färsen med örtagårdskrydda o svartpeppar. Forma till små, fina köttbullar som du steker i en gryta i olivoljan. Tillsätt sedan hackade morötter, lök och tomatpuré som får fräsa med.
Häll på tomaterna, buljongtärning och vatten. Koka ihop en stund. Tillsätt sedan makaronerna och socker, koka i 7-8 min tills makaronerna är mjuka. Då tillsätter man ärter och persilja. Koka någon minut till.
Servera med ett gott bröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar