200 g bresaola
100 g blandad sallad
50 g hyvlad parmesanost
Dressing:
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 krm salt, lite nymald svartpeppar
grissinipinnar
Blanda dressingen och fukta salladen med den. Lägg upp köttskivorna på en assiett, salladen med och hyvlad parmesan. Droppa på lite olivolja. Servera med grissini.
12 små träspett
12 skivor parmaskinka
750 g pilgrimsmusslor
½+1 tsk salt
1+1 krm nymald vitpeppar
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
400 g cocktailtomater
Halvera skinkskivorna på mitten. Salta (½ tsk) o peppra (1 krm) pilgrimsmusslorna. Linda skinkskivorna runt dem och trä upp dem på dubbla spett.
Finhacka vitlöken och basilikan. Fräs löken mjuk i oljan, tillsätt balsamvinäger.
Halvera tomaterna och lägg ner dem o basilikan i olivoljan. Salta o peppra. Låt allt bli varmt.
Koka pastan.
Grilla spetten i het grillpanna, ca ½-1 min per sida.
Häll tomatoljan på pastan. Lägg sen upp pastan på tallriken, spettet ovanpå och lite ruccolasallad till.
Tiramisutårta.
Botten:
1 gelantinblad
½ dl hett starkt kaffe
2 msk marsalavin
1 färdig tårtbotten
Fyllning:
2 äggulor
1 dl strösocker
1 burk mascarponeost
2 ½ dl grädde
Garnering:
2 tsk kakao
2 tsk florsocker
Botten:
Låt gelantinbladet ligga i kallt vatten 5 min. Ta upp det och låt det smälta i det heta kaffet. Tillsätt marsalavinet.
Lägg tårtbottnen i en form med löstagbar kant. Skeda över kaffeblandningen.
Vispa äggulor, socker och mascarponeosten så sockret löser sig. Vispa också grädden och vänd sen ner den i ost-äggblandningen. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck den med folie och frys in den. Ta sen ut den ca 1 tim före serveringen. Eller så gör du tårtan allra först, ställer in den i frysen så är den precis lagom fryst för att äta när det är dags att servera efterrätten! Pudra över kakaoblandningen innan du serverar tårtan.
Smaklig måltid! Jag lovar, det här är väldigt, väldigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar