
Fisk är fantastiskt! Har ni smakat hälleflundra nån gång? Mmmm, så himla gott!!! Pröva det här, inte särskilt svårt att göra men smakar lyxigt gott!
4 port.
600 g skinnfri hälleflundrafilé
Överbak:
50 g ansjovis
50g riven prästost
50 g smör
½ dl ströbröd
Dressing:
2 st äggulor
1 msk skånsk senap
25 g ansjovis
1 klyfta vitlök
2 msk crème fraiche
2 dl rapsolja
Sallad:
1 huvud romansallad
½ rödlök
1 ask röda cocktailtomater
3 skivor formbröd
2 msk dl hackad dill
2msk matolja
Överbak:
Finhacka ansjovisen och blanda alla ingredienser i det rumstempererade smöret till en jämn smet.
Lägg sedan ett lager på hälleflundrafilén, ungefär som när man griljerar en julskinka.
Baka hälleflundran på 200° i ca 15-20 min, använd gärna en stektermometer för ett perfekt resultat. Fisken är klar vid 58°.
Dressing:
Dressing:
Kör alla ingredienser utom oljan och crème fraichen i en mixer eller matberedare.
När du har fått en jämn smet börjar du sakta droppa i oljan. Häll i oljan i en tunn stråle tills dressingen tjocknat.
Avsluta med att röra i crème fraiche.
Sallad:
Sallad:
Skär formbrödet i små tärningar, vänd dem i oljan och den hackade dillen.
Baka i ugnen på 175° i ca 10 min eller tills krutongerna fått en fi n gyllenbrun färg.
Skaka gärna runt dem efter halva tiden.
Plocka salladsbladen, dela tomaterna i två delar och skiva rödlöken.
Vänd grönsakerna i dressingen och toppa med dillkrutongerna.
Man kan servera pressad potatis till om man vill, men fisken är mättsam så det behövs egentligen inte.
Smakar MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar