söndag 2 mars 2008

Kallskuren kycklingfilé i medelhavsmarinad


Det här är en mycket god kycklingrätt! Den passar lika bra att äta en sommardag på altanen, som en vinterdag i januari. Man kan ha kycklingen som ensamrätt, eller som buffémat. Alltid lika god!

ca 1 kg kycklingbröstfilé (ca 5 bitar)
salt och peppar
Marinad:
2 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
valfri mängd färsk basilika (går bra med torkad också)
valfri mängd soltorkade marinerade tomater
4 klyftor vitlök, krossade och hackade

Kycklingen steks och kryddas med salt och peppar
Blanda ihop marinaden, och lägg kycklingen där i så länge som möjligt, men minst 24 timmar.
Skär upp den, och servera med potatisgratäng, bakad potatis eller potatissallad och balsamvinägerslungad ruccolasallad med körsbärstomater.
Mums!

5 kommentarer:

Ninni sa...

Det där lät jättegott, det ska jag prova. Passar i vårt varma klimat med en sallad och gott bröd till.
Hälningar från en namne :-)

Signes Second Floor sa...

Blir lite nyfiken på denna rätt men hur länge steker du kycklongfiléerna o gör du det i ugnen. Jag får ibland kycklingen lite för torr i pannan....marinaden gör den förståss mör... Tacksam för tips . Glad påsk!

Ninnie sa...

Signe; jag steker kycklingen i panna på spisen, hur länge beror på hur stora de är. Men man kan också steka dem i ugnen om man vill.
De ska ju vara välstekta, är lite rädd för kyckling annars, salmonella o så...men det blir aldrig torrt eftersom de ligger så länge i marinad sedan!

Anonym sa...

Stor succe´på Josefins studentfest !
Receptet är säkert lämnat till 25 personer ..
Toppen !

Anonym sa...

Detta recept är så himla bra och gott ! Vet inte hur många gånger denna kyckling varit med på fest hos oss. Alltid uppskattad ! Tack Ninnie att Du delat med Dig