söndag 2 mars 2008

Kallskuren kycklingfilé i medelhavsmarinad


Det här är en mycket god kycklingrätt! Den passar lika bra att äta en sommardag på altanen, som en vinterdag i januari. Man kan ha kycklingen som ensamrätt, eller som buffémat. Alltid lika god!

ca 1 kg kycklingbröstfilé (ca 5 bitar)
salt och peppar
Marinad:
2 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
valfri mängd färsk basilika (går bra med torkad också)
valfri mängd soltorkade marinerade tomater
4 klyftor vitlök, krossade och hackade

Kycklingen steks och kryddas med salt och peppar
Blanda ihop marinaden, och lägg kycklingen där i så länge som möjligt, men minst 24 timmar.
Skär upp den, och servera med potatisgratäng, bakad potatis eller potatissallad och balsamvinägerslungad ruccolasallad med körsbärstomater.
Mums!

6 kommentarer:

Ninni sa...

Det där lät jättegott, det ska jag prova. Passar i vårt varma klimat med en sallad och gott bröd till.
Hälningar från en namne :-)

Signes Second Floor sa...

Blir lite nyfiken på denna rätt men hur länge steker du kycklongfiléerna o gör du det i ugnen. Jag får ibland kycklingen lite för torr i pannan....marinaden gör den förståss mör... Tacksam för tips . Glad påsk!

Ninnie sa...

Signe; jag steker kycklingen i panna på spisen, hur länge beror på hur stora de är. Men man kan också steka dem i ugnen om man vill.
De ska ju vara välstekta, är lite rädd för kyckling annars, salmonella o så...men det blir aldrig torrt eftersom de ligger så länge i marinad sedan!

Anonym sa...

Stor succe´på Josefins studentfest !
Receptet är säkert lämnat till 25 personer ..
Toppen !

Anonym sa...

Detta recept är så himla bra och gott ! Vet inte hur många gånger denna kyckling varit med på fest hos oss. Alltid uppskattad ! Tack Ninnie att Du delat med Dig

Unknown sa...

Ska bli kul använda ditt recept.Med dessa få ingredienser blir det enkelt och billigt.jag köpt basilika och sökt recept efteråt idag och fann ditt recept.Har övrigt hemma.