lördag 12 mars 2011

Smörgåstårta


2 förp hönökaka (8 halvor)

Fyllning 1:
2 hackade hårdkokta ägg
1 burk havspinnar, (410 g), finhackade
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk curry

Fyllning 2:
1 burk röd caviar (100 g)
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl finhackad gräslök

Garnering:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
ca 2 dl gräslök och/eller dill, finhackad
500 g räkor med skal, skalade
ca 200 g skivad rökt lax
1 burk röd/svart caviar, (100 g)
200 g finhackad gurka
dillkvistar

Ta fram bottnarna.
Blanda fyllningarna.
Lägg ihop halvorna till runda bottnar.
Bred fyllning 1 på fyra halvor och fyllning 2 på två två halvor.
(fyllning 2 i mitten och avsluta med två ofyllda halvor).

Täck tårtan med folie och låt den stå i kylen några timmar, helst över natten. Den kan också förvaras i frysen någon vecka.

Blanda creme fraiche och majonnäs och bred över och runt tårtan.

Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med räkor, caviar, gurka, dillkvistar och ev. lax.

Inga kommentarer: