
2 förp hönökaka (8 halvor)
Fyllning 1:
2 hackade hårdkokta ägg
1 burk havspinnar, (410 g), finhackade
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk curry
Fyllning 2:
1 burk röd caviar (100 g)
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl finhackad gräslök
Garnering:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
ca 2 dl gräslök och/eller dill, finhackad
500 g räkor med skal, skalade
ca 200 g skivad rökt lax
1 burk röd/svart caviar, (100 g)
200 g finhackad gurka
dillkvistar
Ta fram bottnarna.
Blanda fyllningarna.
Lägg ihop halvorna till runda bottnar.
Bred fyllning 1 på fyra halvor och fyllning 2 på två två halvor.
(fyllning 2 i mitten och avsluta med två ofyllda halvor).
Fyllning 1:
2 hackade hårdkokta ägg
1 burk havspinnar, (410 g), finhackade
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk curry
Fyllning 2:
1 burk röd caviar (100 g)
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl finhackad gräslök
Garnering:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
ca 2 dl gräslök och/eller dill, finhackad
500 g räkor med skal, skalade
ca 200 g skivad rökt lax
1 burk röd/svart caviar, (100 g)
200 g finhackad gurka
dillkvistar
Ta fram bottnarna.
Blanda fyllningarna.
Lägg ihop halvorna till runda bottnar.
Bred fyllning 1 på fyra halvor och fyllning 2 på två två halvor.
(fyllning 2 i mitten och avsluta med två ofyllda halvor).
Täck tårtan med folie och låt den stå i kylen några timmar, helst över natten. Den kan också förvaras i frysen någon vecka.
Blanda creme fraiche och majonnäs och bred över och runt tårtan.
Blanda creme fraiche och majonnäs och bred över och runt tårtan.
Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med räkor, caviar, gurka, dillkvistar och ev. lax.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar