
2 paprikor i valfri färg
½ kg färdigskalade räkor (ca 1 kg oskalade)
1 brk hela tomater
3 msk rapsolja
1 msk curry, (helst Santa Marias, den är godast tycker jag)
½ msk paprikapulver
1/4 tsk cajennepeppar
3 msk chilisås
½ tsk salt
3 dl lätt creme fraiche
Rensa räkorna (om de är oskalade) och slå av spadet från tomaterna.
Strimla paprikan.
Blanda curry, paprikapulver och cajennepeppar i ett glas.
Värm oljan i en gryta. Tillsätt kryddblandningen och sedan räkorna. Rör om så att räkorna får dra åt sig kryddorna och oljan. Ta sedan upp alltihop och lägg i en skål så länge.
Häll tomater, paprika, chilisås och salt i grytan. Koka detta på svag värme under lock ca 10 min.
Blanda i creme fraiche och koka försiktigt i 2 min. utan lock, lägg i räkorna så att de blir varma. Koka ej, då blir räkorna sega!
Servera med jasminris, en sallad, och lite bröd. Mums!
2 kommentarer:
Oj, oj...vad mycket fina recept du har. Där är mycket som jag blir sugen på att prova. Tycker jättemycket om att baka, jag tycker att "köpebröd" är inte mycket att ha nuförtiden...måste köpa det ibland i alla fall, hinner ju inte baka allt själv. Kycklingrecept och pajer tackar jag också för. Ha det bra. Kul att jag hittade till dig! Kram från Skåne.
Gott med pasta och lite heta räkor. Brödet en bit nedåt tycker jag också ser väldigt gott ut. Det är så härligt med nybakat och egenbakat!
Skicka en kommentar