onsdag 17 februari 2010

Citron och Limekaka


Mmmm, vilken god och friskt syrlig kaka!

Den här kakan bjöd min arbetskamrat Janne på i fredags. Och fick dela ut receptet till höger och vänster. Här vidarbefodrar jag det till er. Oemotståndligt gott!

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula

Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron


Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.

Garnering och servering
1 skivad lime
1 msk florsocker
3 dl vispgrädde

Inga kommentarer: