söndag 13 januari 2008

Valnötsbröd


Gott och lättbakat! Valnötterna ger en speciell smak på brödet, och det smakar bäst med en god, stark ostskiva på!

½ pkt jäst
1 tsk salt
2 tsk honung
4 dl ljummet vatten
4 dl rågsikt
4 msk olja
200 g hackade valnötter
ca 5 dl vetemjöl

Smula jästen, strö över salt och honung. Häll på lite vatten o rör ut jästen. Tillsätt resten av vattnet o rågsikten.
Rör ned olja och nötter samt vetemjölet. Arbeta ihop degen, lägg den sen att jäsa under en duk ca 1 timme.
Knåda degen lite, baka ut till två limpor som läggs på plåt och får jäsa ca 30 min.
Snitta brödet och grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 30 min.
Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer: