onsdag 1 oktober 2008

Indisk Grönsakspytt


En dag i veckan äter vi något vegetariskt. Det här är en av favoriterna. Mycket skalande och hackande, men det blir väldigt gott!!!
ca 10 potatisar
4 morötter
1 blomkålshuvud
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
smör eller margarin att steka i
salt och svartpeppar
en nypa socker
2 msk hackad persilja
Sås:
3 dl naturell yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk färsk, hackad mynta eller 1 tsk torkad
lite pressad citron
Skala potatis och morötter och skär dem i lite större tärningar.
Dela blomkålen i små buketter.
Fräs garam masala och gurkmeja med smöret i en stekpanna.
Lägg i grönsakernaoch stek dem tills de är lagom mjuka. Tillsätt salt, peppar och lite socker.
Strö över persilja.
Smaksätt yoghurten med vitlök, mynta och en aning citronsaft.
Servera pytten med såsen och ett gott bröd.

Inga kommentarer: