lördag 11 februari 2012

Ananaspaj

Jag älskar kakor och bakverk och pajer, helst med frukt eller bär i. Den här ananaspajen är supergod, och så himla lätt att göra! Man behöver inte ha något till, den är god och saftig som den är.

Pajdeg:

150 g smör
3 dl mjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:

3 dl avrunnen krossad ananas
2 dl creme fraiche
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Gör först pajdegen:
Hacka ihop alla ingredienser till en deg, antingen i en skål eller i matberedare.
tryck ut degen i en pajform.
Sen blandar du ihop fyllningen i en skål, allt utom ägget som du tillsätter sist när det andra har blandats.
Häll detta i pajskalet och grädda i 175 gr. i 30 min. Grädda inte för länge, då blir pajen inte lika seg och god som den ska vara.
Jag serverade med vaniljglass till.
MUMS!

Inga kommentarer: