torsdag 6 december 2007

Saffransbröd med mandelmassa

Mandelmassa i saffransbröd, det var riktigt gott! En saftigt god variant på vanliga lussekatter, smaka!

150 gr smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
2 dl socker
1 ägg
½ tsk salt
11 dl mjöl
2 pkt saffran

*Fyllning:
100 g smör
150 g mandelmassa
1 dl socker

Förbered fyllningen först.

Sen:
Smält smöret och häll i mjölken och värm upp tills det blir fingervarmt.
Smula jästen i skål eller beredare, blanda ner saffran och häll sedan idegspadet så jästen löser sig.
Blanda sedan ner salt, socker och mjöl.Degen kommer bli väldigt lös och det ska den vara!
Smöra en långpanna och häll i degen.Bred ut degen så jämnt som möjligt (kan vara vanskligt!)
Skeda sedan ner mandelfyllningen, använd två teskedar och tryck ner fyllningen i degen jämnt.
Jäs 30 minuter under duk. Pensla med ägg och strö över mandelspån/flarn. Baka i mitten av ugnen, 225 grader i 15 minuter.

4 kommentarer:

Mirjam sa...

Verkar gott och enkelt, men jag undrar hur man gör fyllningen? Smälter man smöret och river mandelmassan?

Anonym sa...

Underbart gott!!! Prova för guds skull :)

Anonym sa...

Det var jätte enkelt att baka och gott blev det.

Anonym sa...

Bakade denna förrö året å ska baka den i dag igen absolut bästa sättet käns som man äter lussekatter samtidigt som man äter saffransbullar kanon bra recept