söndag 17 februari 2008

Päronkaka


En saftig och god kaka, fylld med färska, mjuka päron. En lätt smak av kanel passar perfekt ihop med päronen och mandelmassan.
2 ägg
1 dl strösocker
100 g smör
1 dl Kesella vanilj
100 g riven mandelmassa
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 stort päron eller 2 små

Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt Kesella och mandelmassa. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen. Rör ner det och fördela smeten i formen. Kärna ur och skär päronet i klyftor. Stick ner dem till hälften i smeten. Pudra över resten av kanelen. Grädda i nedre delen av ugnen 45 – 55 min. Låt kakan svalna.

Inga kommentarer: