ca 18 bitar
SOCKERKAKSMET:
150 g smör
150 g smör
3/4 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
KARDEMUMMARÖRA:
2 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
75 g smör
FYLLNING:
4 dl hallon
2 tsk potatismjöl
Ugn 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till kardemummaröran till en smulig massa. Ställ kallt att vila en stund.
Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner det torra ingredienserna och tillsätt smör/mjölkblandningen. Rör smeten slät.
Häll smeten i en smord och bröad eller bakpappersklädd liten långpanna, ca 22 x 32 cm.
Häll smeten i en smord och bröad eller bakpappersklädd liten långpanna, ca 22 x 32 cm.
Blanda hallonen med potatismjölet. Strö hallon och kardemummaröran över kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.
Skär upp kakan i rutor när den kallnat.
1 kommentar:
Den låter god! Ska pröva den!
Skicka en kommentar