fredag 13 mars 2009

Hallonrutor med kardemummasmak

Jättemumsig kaka, särskilt om man gillar kardemumma....!

ca 18 bitar
SOCKERKAKSMET:
150 g smör
3/4 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

KARDEMUMMARÖRA:
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
75 g smör

FYLLNING:
4 dl hallon
2 tsk potatismjöl

Ugn 175 grader.


Blanda ihop alla ingredienserna till kardemummaröran till en smulig massa. Ställ kallt att vila en stund.
Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner det torra ingredienserna och tillsätt smör/mjölkblandningen. Rör smeten slät.
Häll smeten i en smord och bröad eller bakpappersklädd liten långpanna, ca 22 x 32 cm.


Blanda hallonen med potatismjölet. Strö hallon och kardemummaröran över kakan.

Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.

Skär upp kakan i rutor när den kallnat.

1 kommentar:

hem ljuva hem- helena sa...

Den låter god! Ska pröva den!