torsdag 14 april 2016

Pasta med shiitakesvamp och spenat

Det finns inte så mycket mer att säga om den här vegetariska pastarätten än att den är sanslöst god.
Pröva!

Jag har inga exakta mått, man får ta så mycket som man tycker verkar bra...
men det här behöver man i alla fall till 2 rejäla portioner:


  • Shiitakesvamp, ca 200-300 gram
  • en liten gul lök
  • balsamvinäger, efter tycke o smak, men ganska mycket...
  • grädde, ca 2 dl 
  • riven, (god!) parmesanost, så mycket man behagar...
  • en påse färsk spenat
  • salt o svartpeppar
Koka pennepasta (eller annan pasta) enligt anv. på förpackningen.
Stek löken mjuk i smör. Häll på balsamvinägern, låt det kokar in.
Stek svampen i en annan stekpanna, så den blir god och smakrik, i smör.
Blanda sen svampen med balsamlöken, salta o peppra. Häll på grädde, koka ihop lite. 
Lägg i spenat, parmesanost och salta o peppra med om det behövs. Koka samman till en god sås, Späd även med lite pastavatten. 
Blanda ihop med den nykokta pastan, strö över lite mer parmesanost, 
ät och 
njut!

Inga kommentarer: