onsdag 12 mars 2014

Citronfisk i olivolja

Fisk är så gott! Jag äter mycket hellre fisk än kött, det är så mycket godare och känns bättre att äta än kött.
Här är ett gott och enkelt recept på vanlig torskfilé. Viktigt är dock att det är fina fiskfiléer! Jag köper ofta fryst ryggfilé av torsk, den brukar vara jättefin.

600 g torkfilé
skal av ½ citron
saft av 1 citron
½ dl god olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
½ krm vitpeppar
ca 10 körsbärstomater
lite salt o peppar
persilja

Dela fisken i lagom portionsbitar och lägg dem i en gryta eller traktörpanna. Blanda oljan med citronskal o saft, häll det över fisken i pannan, salta och peppra. Låt fisken sjuda sakta under lock på svag värme i ca 8 min, tills den ser vit och fast ut. Halvera tomaterna, salta och peppra dem lite. Lägg dem över físken i grytan, och sjud lite till så de blir varma och mjuka. Strö över persilja och servera direkt ur grytan. Till detta är det gott med pasta och grönsaker/rotfrukter frästa i olivolja som t.ex. morot, rödbeta, vitkål, rotselleri. Ett glas vitt vin och lite gott bröd till detta, och det blir kalasgott!

Inga kommentarer: