söndag 18 januari 2009

Orientalisk fiskgryta

Den här goda fiskgrytan blev jag bjuden på hos min kompis L en gång för många år sen. Den har blivit en favorit som jag gjort många gånger sen dess, även yngstabarnet som inte gillar fisk äter av denna fiskrätt!

Till 4 portioner:
600 g torsk eller annan fisk
1 purjolök
2 paprikor i olika färg
2 dl creme fraiche
2-3 msk juice av blandade frukter, t.ex. ananas, apelsin, passion eller liknande
1 tsk malen ingefära
½ fiskbuljongtärning
½ tsk salt
lite svartpeppar
1½ dl mjölk
1 pkt minimajs

Vispa ihop creme fraiche, juice, ingefära, buljong, salt, peppar och mjölk i en låg vid gryta. Koka upp detta.
Rör i strimlade grönsaker.
Lägg i fisken i lagom stora bitar
Låt koka ca 5 min under lock.
Servera med kokt ris, en sallad och lite bröd.

1 kommentar:

Helena sa...

Hej! Här fanns det ett och annat som verkar riktigt gott som jag faktiskt tror att jag ska prova mig på. Det enda jag nog inte provar är fiskgrytan :)