söndag 17 februari 2008

Sötsur kinagryta

Det här är ett recept från 70-talet, en favorit som håller än.

600 g fläskkött
4 msk mjöl + salt och peppar att vända köttet i.
Skär köttet i mindre bitar, vänd dem i mjölet och stek dem.
4 morötter i slantar
2 gula lökar i strimlor
ananasringar i bitar
Detta steks för sig i stekpanna.
Blanda sedan samman grönsaker och kött i en gryta.
Gör en sås av:
3 dl ananasspad
½ dl socker
1 dl kinesisk soya
1 dl rödvinsvinäger
1 dl tomatpuré
salt
cayennepeppar
salt
Blanda ihop detta till en sås, och häll i grytan med kött och grönsaker.
Koka ihop, och smaka av.
Servera med jasminris och en god sallad.

4 kommentarer:

hugan sa...

åhååå jaja den ser mycket smaskig ut! den torde väl räcka till en fyra pers.? har mycket hungriga barn...

Ninnie sa...

jaa, det räcker till fyra!

Anonym sa...

Hej Nina!

Ar inne pa din sida for forsta gangen och det forsta jag ser ar Sotsur kinagryta. Ett av de forsta recepten jag borjade gora nar jag fortfarande bodde hemma. Oh vad jag har saknat att gora den grytan. Nu vet jag vad morgondagens middag kommer besta av. Tack!

Ninnie sa...

Elin; va kul att du hittade ett gammalt recept! Ja, det är en gammal favorit, jag har fått receptet från min mamma, som började laga denna gryta på 70-talet när jag var liten...