torsdag 6 december 2007

Marmorerade brownies med hallon


Mmmm, jättegod chokladsmak på dessa kakor, och de friska hallonen till. Receptet har jag fått av svärdottern, hon som är proffs på att baka... Lite trixigt att göra, men sååå goda!

ca 15 rutor
Ugn 175 gr.
Chokladsmet:
300 gr mörk choklad (minst 50 %)
200 gr smör
2 dl socker
4 ägg
3 ½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker

Cream cheese-smet:
200 gr cream cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk mjöl

2 dl hallon

Smöra och bröa en ugnsform, 20x30 cm.

Börja med chokladsmeten:

  • Smält choklad och smör i en skål över vattenbad.
  • Vispa ägg och socker ljust och poröst.
  • Rör i den smälta chokladen och smöret, och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker.
  • Blanda till en slät smet.

Vispa i en annan skål ihop cream cheese-smeten.

Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så de blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen över hela ytan.

Grädda ca 20 min. Låt svalna på galler, skär sedan i rutor.


1 kommentar:

Mikaela sa...

Jättegoda kakor! Har använt receptet flera gånger! Tackar!