fredag 7 december 2007

Russinkakor


De här kakorna är superlätta att göra, blir alltid goda! Allra godast med riktigt smör förstås, men margarin går också bra. En favorit sen många år.
Till ca 40 st. behövs:
200 gr smör
1 3/4 dl strösocker
knappt 4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 ½ dl russin

Rör smör och socker mjukt och smidigt. Blanda mjöl, bakpulver och russin. Tillsätt det och blanda snabbt samman till en deg. Forma små bollar, tryck till dem lätt. Lägg dem glest på en papprad plåt eftersom de flyter ut. Grädda dem mitt i 175 gr varm ugn, ca 8-10 min.

3 kommentarer:

Ina sa...

Hej! Idag bakade jag russinkakor från din recept, JISSES, Va goda de är... :P

Anonym sa...

Du kanske borde mämna att du snott både recept o bild.......

Marie sa...

Det må hända att hon har. Men det har väl de flesta som bakar något. Det är väl det som är meningen att man kan dela med sig av det goda. =)