4 port.
400 g penne pasta
1 pkt bacon
400 g fläskfile
1 rödlök
200 g champinjoner
bladpersilja
2 ½ dl matgrädde
2 dl vatten
2 msk oxfond eller kalvfond
en skvätt rödvin
salt, peppar
1 dl god riven ost
Koka pastan.
Stek strimlat bacon knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper.
Bryn fläskfilen i skivor.
Tillsätt strimlad lök, skivad svamp och hackad persilja, låt steka med.
Blanda grädde, vatten, fond och vin och häll i stekpannan.
Sjud tills såsen börjar tjockna, ca 5 min.
Krydda.
Häll den kokta pastan i en smord ugnsform. Häll över köttsåsen, blanda ordentligt. Strö över riven ost, in i ugnen ca 10 min, 225 grader.
Strö bacon och persilja över den färdiga gratängen och severa med en god sallad.
400 g penne pasta
1 pkt bacon
400 g fläskfile
1 rödlök
200 g champinjoner
bladpersilja
2 ½ dl matgrädde
2 dl vatten
2 msk oxfond eller kalvfond
en skvätt rödvin
salt, peppar
1 dl god riven ost
Koka pastan.
Stek strimlat bacon knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper.
Bryn fläskfilen i skivor.
Tillsätt strimlad lök, skivad svamp och hackad persilja, låt steka med.
Blanda grädde, vatten, fond och vin och häll i stekpannan.
Sjud tills såsen börjar tjockna, ca 5 min.
Krydda.
Häll den kokta pastan i en smord ugnsform. Häll över köttsåsen, blanda ordentligt. Strö över riven ost, in i ugnen ca 10 min, 225 grader.
Strö bacon och persilja över den färdiga gratängen och severa med en god sallad.
2 kommentarer:
Låter enkelt och gott, ska prova det i alla fall.
Skönt att du var i köket igen :-)
Hälsningar från Tyskland.
Gratängen blev vår middag ikväll och den var jättegott.
Hade ingen rödlök så jag tog en stång purjolök. Dessutom lade jag några tomatskivor på blandningen innan osten kom ovanpå.
Verkligen enkelt och läckert. Tack för receptet.
Skicka en kommentar