Jag glömde förstås att fotografera tårtan när den var klar, här är den nästan uppäten o lite kladdig, inte så fin som när den är nygjord...Men den är GOD!
Maräng:
6-8 äggvitor, beroende på äggens storlek
1 tsk salt
Detta vispas hårt, i en stor bunke, tills du kan vända upp-o-ned på bunken.
Vispa sedan ner
3 ½ dl strösocker, lite i taget.
2 tsk vaniljsocker och
1 msk äppelvinäger
Häll marängsmeten i en stor ugnsform.
Grädda den sen i 150 grader varm ugn, i ca 1 tim. (Jag har varmluftsugn, kanske får man höja graderna lite i vanlig ugn)
Den kommer att pösa upp mycket i ugnen, för att sedan sjunka ihop när du tar ut den.
(Man kan göra marängen flera dagar innan, den går att frysa tills man ska ha tårtan.)
Fyllning:
2 ½-3 dl vispgrädde
½-1 dl creme fraiche
bär, färska eller frysta, ca 250 gr.
Jag brukar ha hallon och blåbär på.
Vispa grädden, vispa i creme fraichen. Bred ut över marängen i formen, strö över rikligt med bär.
2 kommentarer:
Tack för receptet. Har gjort den här tårtan idag. Jag använde en form som är ca 30*15 cm och det var nästan i minsta laget. Tips till andra kanske, ta en större form :-D
Jag prövade oxå den här tårtan igår, den blev jättesmaskig. Formen var helt renskrapad när kalaset var slut.
Skicka en kommentar