tisdag 4 november 2008

Äppelfärsbiffar


De här biffarna brukar jag göra så här på hösten. Det är ett gott alternativ till hamburgare, med rivet äpple i färsen blir biffarna saftiga och goda, och med lingondressing till på rostad barkis smakar detta mums! Lätt och snabbt att göra är det också. Recepter kommer från Arla, och jag har lånat bilden därifrån med. Vi åt detta idag, men jag glömde förstås att fota mina biffar...som vanligt är vi så hungriga här när maten är klar att vi äter upp allt bums!

4 port
400 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl matgrädde
1 dl hackad persilja
2 msk finhackad lök
1 stort syrligt äpple

Dressing:
1 dl gräddfil
1/2 dl rårörda lingon

Blanda färsen med ägg, salt, peppar, grädde, persilja och lök. Grovriv äpplet och rör ner det. Forma till biffar.
Stek dem.
Blanda gräddfil och lingon till en dressing.
Rosta bröd, helst barkis, det är godast o frasigast.
Servera biffarna på brödet med isbergssallad, gurka, tomat och så dressingen till.
Gott!

1 kommentar:

Tuvstarr sa...

Låter fint, nu vet jag vad vi ska äta i morgon.
Smakar kanske även med stekt savojkål?
Ha det bra!