onsdag 15 oktober 2008

Indisk grönsaksgryta i Kormasås

En vegetarisk rätt som smakar mycket. Receptet hittade jag på ICA, men i min gryta hade jag i ca 1 dl vatten och liten skvätt matgrädde för att mildra den starka kryddsmaken. Lite naturella caschewnötter varockså mums att ha i. Det blev gott! (Bilden är lånad, för jag hann inte ta bild innan vi började äta, vi var ju så hungriga som vanligt....)

1 gul lök
5 potatisar (ca ½ kg)
2-3 morötter
1 blomkålshuvud
1 msk olja
1 burk kormasås
1 burk kikärter
1 lime
vatten
lite matgrädde
naturella caschewnötter
salt och peppar

Skala lök, potatis och morötter.
Grovhacka löken, skär potatis och morötter i tunna skivor.
Ansa och skölj blomkål och dela den i små buketter.
Fräs lök, potatis och morötter i olja i en låg vid panna ca 10 minuter.
Vänd ner blomkål, kormasås och avrunna kikärter.
Låt det koka under lock ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Späd med vatten så det inte blir för tjockt, ha i lite matgrädde också.
Smaksätt med rivet limeskal – saft, salt och peppar. Strö över lite nötter.

Servera grönsakspannan med tomater och ett gott bröd.

3 kommentarer:

Monica sa...

Hej
Hittade hit via nån annan blogg...Vad kul att du har en receptsamling här! Det är så svårt att hitta på maträtter ibland och då är det ju perfekt att kika in till dig...länkar till dig, ok? :)
Tjingeling
Monica

Mita sa...

Hittade hit via nån annan blogg...Har nu provat ett av recepten blev väldigt nöjd. Kommer att titta in till dig flera gånger. Ha en härlig matglad dag.

hem ljuva hem- helena sa...

Nu har jag lagt till dig under mina favoritbloggar! Hopppas att det är ok?!
Ha en bra helg! Kram Helena