lördag 4 oktober 2008

Hallon och Persikopaj


Smuldeg:
4 dl vetemjöl
1 krm salt
175 g kallt smör
2 dl strösocker
Fyllning:
350 g (ca 5 st) färska eller konserverade persikor
175 g (ca 3 ½ dl) färska eller frysta hallon (behöver ej tinas)
2 tsk potatismjöl

Mät upp mjöl o salt i en bunke, tillsätt smöret och nyp ihop till en smuldeg.
Arbeta in sockret. Jag brukar köra i matberedare.
Dela o kärna ur persikor, skär i bitar. Blanda persikor o hallon med potatismjölet.
Strö ut hälften av smuldegen i en pajform. Lägg frukten över och avsluta med resten av smulorna. Grädda i 175 ca 50 min.
Servera vaniljsås till.

3 kommentarer:

hem ljuva hem- helena sa...

Mmm! Massor med mumsiga och inspirerande recept som alltid. Den kryddiga äppelsmulpajen nedan låter väldigt intressant!

Tuvstarr sa...

Upptäckte dina recept via din inlägg hos Elisabet.
Ska ta mig tid att kolla lite hit då och då.
Ibland behöver man ett nytt recept och jag är ganska säker att finna något fint här.
Ha det bra och många hälsningar från Tyskland.

Ninnie sa...

Helena o Tuvstarr; Hej, och tack för kommentarer. Hoppas ni finner något som kan smaka, välkomna tillbaka igen!