måndag 24 mars 2008

Fläskfilé med salami och soltorkade tomater


Till 4 port behövs:
1 fläskfilé, 500-600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g salami i tunna skivor
6-7 st marinerade, soltorkade tomater
2 dl grädde
2 msk tomatpuré

Sätt ugnen på 225°.
Salta och peppra och bryn den hela filén i en stekpanna.
Skär djupa skåror i köttet, lägg en vikt salamiskiva och en bit tomat i varje skåra.
Lägg sedan köttet i en ugnssäker form.
Vispa ihop grädde och tomatpuré och häll det i formen.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min.

Servera med klyftpotatis, ugnsbakade morötter, en god sallad och hembakade baguetter.

1 kommentar:

Ulf sa...

Jättegott och svårt att misslyckas! Jag har lagat den flera gånger.