tisdag 19 augusti 2008

Böngryta med fetaost

Det här är helt enkelt jättegott och jättelätt att göra!

1,5 burk kidneybönor (jag tog en burk kidney o en burk stora vita bönor)
200 gram fetaost
2 st röda paprika, strimlad
2 st rödlökar, hackade
1 bit chilipeppar, röd, strimlad
1 burk krossade tomater
2 msk olivolja
salt
basilika

Hacka löken.Strimla paprikorna. Dela chilipepparn och ta bort kärnor och mellanväggar. Strimla den urkärnade chilifrukten. Hetta upp olja i pannan och fräs lök, paprika och chilipepparn lätt. Häll på bönor och tomater. Späd eventuellt med lite vatten. Salta och peppra och låt puttra tio minuter under lock. Rör i finhackad basilika. Smula över fetaost och lägg några hela basilikablad på toppen.
Till detta serverade jag bulgur och en sallad på gurka, nektariner och isbergssallad, och lite bröd. Mumsigt!

Inga kommentarer: