söndag 1 februari 2009

Kerstins hurtbullebröd

Gott, grovt, lättbakat!
Det här brödet svänger man ihop snabbt och lätt, ingen jäsning behövs eftersom det bakas på bikarbonat. Gott och nyttigt, smakar ljuvligt med en god bit ost på.
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
1 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt
Blanda ihop allt i en bunke, och häll det i en avlång form som rymmer 1½ l.
Grädda i 200 gr. ca 55 min.

1 kommentar:

Anonym sa...

Älskar detta bröd
Istället för hasselnötter så tar jag solrosfrön
Jag klickar ner det på smörpapper, så att det blir frallor istället. Då behöver man inte tina upp hela brödet när man ska äta det.

Rekomenderar detta varmt.